HTML

Dupla index

Többnyire index híreket kívánok kommentálni.

Friss topikok

Linkblog

Népfélreértés

2008.03.16. 19:56 sanche

Tiszteletem!

Most, hogy már elmúlt az elsőszámú nagy ünnepünk, (márc. 15) a másodikszámú meg még nem jött el (okt. 23), nyíltan beszélhetünk a dolgokról, könnygáz meg macskakő nélkül.
Először is beszéljünk egy országról, ahol azért kúrtak már el dolgokat, bőven eleget, aztán az már csak sors szeszélye, hogy melyik elkúrás kedves a tisztelt népnek, melyik nem.
No nézzük ezt a Március 15-ét picit közelebbről. Kezdjük a végén: elvesztettük. Nincs mese, lehet takarózni, hogy a túlerővel nem lehetett mit kezdeni (akkor minek kezdtek bele?) meghogy a jóisten is ellenünk volt.
De akkorát még senki sem hazudott, hogy olyat mondott volna: nyertünk. Azért ünnepeljük.

Szép volt fradi, 3:0-ra kaptál ki, de remek voltál, jól van! Így tovább!

Na ilyet is ritkán hallok. Ti is? No mindegy, próbáljunk csak tovább haladni. Mi volt ez a forradalom? Miért volt? Tudjuk? Nagyon nem tudjuk. Meghalt pár hősiesen harcoló katona. -De miért?
-Mert a rohadt osztrákok, meg az oroszok..
-Jó-jó! De _MIÉRT_?
-Azért bazmeg, mert már az őseink is elkúrták. Ez az igazság. Azért, mert a nemeseink egyenként voltak faszok és messzemenőkig leszarták a fejlesztéseket és a gondolkodás sem volt a sportjuk. Leszarták a kissebbségeket, akik már többséggé álltak lassan, leszarták a magyar nyelvet is egyébként. Annyi mindent elkúrtak, hogy ezt csak a mai politikusaink tudnák utánuk csinálni. De nem lenne egyszerű.
Mi most a huszárkodásra vagyunk büszkék, ami nem baj, az már baj, hogy ezenkívül más nem is létezik. Széchenyinek volt agya, bele is őrült. Kossuth, a hősünk pedig mikor a hadjáratot is úgy kúrta el, ahogy tanítják, mikor már elbukta az egészet, lepasszolta a szerencsétlen Görgeinek(addig nem hallgatott rá), Ő maga meg, derék magyar módjára elmenekült és külföldről osztotta az észt. Bravó! Petőfi nagyon büszke lenne rád... Az legalább egy ostoba, de szerethető romantikus ember volt. Meg is halt. Hacsak nincs igazuk a románoknak...

Emlékezzünk a szép dolgokra, persze, kellenek állami ünnepek. A szabadság az egy szép szó. De ne álljunk meg ott és azért annyira ne is legyünk rá büszkék, mert ha a nemeseink épeszűek, ha Széchenyinek szerencséje van, stb, akkor véráldozat nélkül támadhatott volna fel Magyarország.

Október 23-án is, basszus, tényleg most arra legyünk büszkék, hogy fegyvertfogtak és szétlövették Budapestet? Mert a többség csak szívott az egésszel. Kétoldalról lőttek át felettük. Tényleg az a hős, aki felmarkolja a fegyvert és lőni kezd? Mindig? Afrikában is ezek a rablóbandák hősök, akik lázadoznak és gépfegyverrel gyilkolnak?
Pedig megértem a dühüket, igazuk van egy csomó mindenben... De a fegyverben nincs.

Gyűlölni van okunk minent és mindenkit. Háborúban és anélkül is okoztak nekünk nagy fájdalmat már nagyon sokan. Igen, amerika is, oroszok is. Abba kéne hagyni a kis mártírkodást, mert rohadtul unom. Minket mindenki csak bánt.
Azért fijam, mert undorító és visszataszító egy torzszülött vagy és rettentően idegesít, ahogy állandóan sírsz!

Engem eddig nem zavartak a nemzeti ünnepeink, a jelképekbe burkolózások. Mostmár egyre inkább. Szerintem érdemes lenne megjegyezni Petőfi nevét, de ha a felejtése az ára egy békés, normális, nem gyűlölködő nép elérésének, akkor inkább felejtsük el. 1956-ot, 1848-at is. Gyorsan-gyorsan! Helyükre Tisza meg Duna ünnepet a népnek. Felvonulás, ünnepség, majális, iskolaszünet, örüljünk annak, hogy van két ilyen pöpec folyónk. Árpádék is örültek neki. Nemzeti Múzeum lépcsőjén diákcsoport olvassa fel Petőfitől  A Tisza versét. Talán Őket majd nem fütyülik ki ezért...

És ne legyetek mérgesek akkor se e két folyóra, ha ki is öntenek néha!

És mindenki elemezgesse más nép történelmét. Mi a dánokét, Ők a miénket. És akkor valószínűleg nem lesznek félreértések... Mert, amúgy minden szentnek maga felé nyúlik a csápja...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elakadasjelzo.blog.hu/api/trackback/id/tr63383597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.04.20. 18:21:59

Majd megalakulna a Tisza-párti és a Duna-párti klikk, akik egymást fütyülnék ki az ünnepeken. Nyugi, mi ebből is tudnánk polemizált, macskakődobálós, gyomorforgatóan idióta 'ünnepet' kreálni.

donoris2 2011.01.24. 17:35:00

Tetszik amiket írsz.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.01.24. 20:52:06

@donoris2:
Köszönöm, de erre pont nem vagyok büszke éppenséggel. Még a helyesírási hibákat bele se számítva, a stílusát is szégyellem. Dehát ezt is én írtam, ez van. Nyilván 3 éve jogosnak éreztem az ilyen stílust ehhez a témához... Ma már nem :)

donoris2 2011.01.24. 22:48:05

Szia!
Nem konkrétan csak ez az írásod tetszett. Az indexen Kínához hozzászólva írtál egy érdekeset, ezért kattintottam a blogra, és elolvastam az összes írásodat, ami ott volt.
Nem is fuigyeltem melyikhez írtam tetszésnyilvánításomat, mert az mindegy is volt nekem. Csak szerettem volna, hogy tudd, a meglátásaidat nagyra értékelem.Nem csak ebben az írásban, hanem az összesben.
süti beállítások módosítása