HTML

Dupla index

Többnyire index híreket kívánok kommentálni.

Friss topikok

Linkblog

Cégek, melyeknek az állam segít

2012.02.12. 11:59 sanche

A médiák megemlékeztek arról, hogy sokadszorra is elbúcsúztatta saját magát a Malév, legutoljára szombaton a Lágymányosi hídon.

Szép komótosan sétáltak a pilóták és más ex-dolgozók, és többek közt tömött 103-as buszokat akadályoztak a közlekedésben..Ők persze erre nem is gondolva, mint valami mártírok mentek, integetve mindenkinek. Mintha érdekelne bárkit is.

 

Én addig a pontig mindenkit nagyon sajnálok, hogy elvesztette a munkáját. Ez tényleg nagyon rossz és átérzem az ilyen ember tragédiáját.
De innentől kezdve álljunk már le.. Ha az én cégem megy csődbe (melyet nem támogat agyon az állam!) ki fog siratni? És valóban nekünk is mások napját tönkretéve kell utakat lefoglalnunk? Egyáltalán a rendőrség miért engedi ezt? Nincs elég nagy terünk, hogy ott sirassák meg magukat?
Mint mondtam egy cég bedőlése sosem jó dolog, de például a Malévra nem volt semmi szükség. Évek óta termeli a veszteséget, hasznot meg nem hoz. Amiket mondanak, hogy nagyon fontos infrastruktúra stb, az mese habbal. A reptér, az fontos infrastruktúra.
De azon belül, hogy milyen társaság jön, az teljesen mindegy az országnak. Ahol dolgozom, egy magyar, de már eléggé nemzetközi cég, rendszeresen kell kimennünk messzi országokba és gyakran fogadunk is ügyfeleket. A legritkább esetben használták a Malévot és nem azért mert Malév ellenes lenne bárki, hanem azért, mert így jött ki mindig...

Hagyjátok már, hogy a piac határozza meg a társaságot..Ha jönne egy társaság, ami jobban és olcsóbban tudná a BKV-t vagy a MÁV-ot működtetni, akkor nem ezeket a cégeket kéne siratni, mert az emberek csak jobban járnak.

 

És ezzel a tömény önsajnáltatással onnan kezdve, hogy sajnáltam az állása vesztett dolgozókat, odáig jutottam, hogy már csak csupa rosszat tudok kívánni ezeknek az embereknek.
Kedves állami, vagy részben állami cégeknél dolgozó emberek! Örüljetek annak, hogy van még munkátok, mert a veszteség termelés egy bizonyos szint fölött NEM természetes! Egy bizonyos szintig a belföldi tömegközlekedés lehet veszteséges, de egy Malév nem.
Érdekes, hogy mindig azoknál a cégeknél van mindig a legnagyobb hiszti, melyekben benne van az állam keze. Hozzászoktatok a könnyű munkához, ahhoz, hogy a profit számotokra nem fontos, mert az állam majd segít.. Hát ébresztő emberek, főleg a stratégiailag nem fontos cégeknél, de amúgy mindegyiknél igenis fontos a profit. És ha sz.rban van a cég akkor el kell fogadni, hogy kevesebb, akár sokkal kevesebb jut a dolgozónak! Ez esetben nem sztrájkolni kell, hanem elfogadni, vagy keresni más céget! Ha pedig csődbe megy, akkor meg szépen siratni kell, de nem ráerőszakolni mindenkire!

Speciel a Nokia kiköltözése egyébként fájdalmasabb, mert nem csak elvesztik az emberek a munkájukat, de ráadásul egy GDP termelő (és nem rabló) vállalattól is elesünk.


Olvasom több helyen, hogy "fogjunk össze és mentsük meg a Malévot".
És ehhez minek kiabálni? Fogj pár száz milliárdot és mentsd meg! Mi tart vissza? Ja, hogy nincs pénzed, ezért úgy gondolod, hogy a profitot termelő cégeknek és embereknek kéne a kis luxusjátékotokat életben tartani? Micsoda undorító, arrogáns és szánalmas viselkedés...

 

 

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://elakadasjelzo.blog.hu/api/trackback/id/tr204096339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Több százezer kárigényre számít a Malév 2012.02.13. 14:57:04

Már több tízezer károsult jelentkezett, de a Malév összesen több százezer kárigényre számít. Akik bankkártyával váltottak Malév-jegyet, azok biztosan visszakapják a repülőjegy teljes árát.

Trackback: Nokia-ügy: Milliárdokat veszíthet Magyarország, “kihalhat” Komárom 2012.02.12. 17:02:36

A Nokia komáromi gyárából 2300 embert küldenek el idén, és a költségvetés valamint a város is jelentős bevételkiesést könyvelhet majd el....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása