HTML

Dupla index

Többnyire index híreket kívánok kommentálni.

Friss topikok

Linkblog

Tóta Árpád, az antiszemita zsidógyűlölő

2008.10.20. 21:13 sanche

 

...Emellett minden bizonnyal még náci katona is, gyermekmegrontó, sátánista, BKV ellenőr, sőt, valójában Ő maga Xenu.

Tóta W Árpádnak akkor jó, ha szerepelhet, ha feldobják neki a labdát. Mert Ő azokat szereti lecsapni. A sors csodálatos iróniája, hogy éppen azok etetik, azok dobják fel sorban a labdát a legjobb helyre, akik éppen ellene lennének.

Miről is van szó? Hát arról, hogy elítélte a MÚOSZ etikai bizottsága Tóta Árpádot. Nem csak az antiszemitizmust parodizáló cikk hangvétele miatt, hanem különösen annak tartalma miatt. Mert, hogy az szerintük maga az antiszemitizmus.

Egy ilyen írást félreérteni kétféleképpen lehet. Merő szándékos rosszindulatból vagy leríthatatlanul sötét ostobaságból. Az említett feljelentőkben állítom, hogy mindkettő bőséggel megtalálható.
Én nem Árpit akarom védeni, mert Őt nem kell. Nincs szüksége rá, megteszi azt Ő is. Viszont érdemes elfilozofálni azokról a dolgokról, amelyek az ügy hátterében lappanganak. Igen, érdemes elolvasni Bayer Zsolt cikkét is. Az, hogy hülye, az egy dolog. De ne csukjuk be a szemünket; ciki, de sok igazságot mond. Vonatkoztassunk el egy picit, hogy ki ez a Bayer Zsolt. Amerikában talán nem erőteljes a zsidó befolyás? Tán nem nevetséges, hogy sok száz milliárd dollár kárt okozott nem is olyan sok, de mindenképpen idióta, gusztustalan és ostoba (nem csak zsidó) ember, egy olyan világban, ahol ÉLETET jelent a pénz? Már egy kis pénz is. Tán nem volt undorító a Kádár rendszer? Tán nem volt undorító a rendszerváltás és az ahhoz kapcsolódó dolgok, a gazdaságot még jobban tönkretevő ostoba földosztások, a nagy _működő_ cégek annyiért való eladása, amennyi még azoknak a hozzátartozó műszerek egyenkénti árát sem érték el, amikkel ott dolgoztak, mindennap az emberek? Tán nem undorító ez a mai rendszer itt nálunk, ahol a törvények is arra vannak kihegyezve, hogy csalj minél többet, mert akkor élsz jól?

Bayer is kb ezt mondta most. Rossz, de lényegében igaza van, mégha ő és a hozzá hasonló sötét emberek vallási alapon gyűlölködnek és elhiszik, hogy mindenért csak a zsidók a hibásak. 

És egyébként Bayer Zsoltnak ez az elítélő ítélet is pont jól jött. Kikről írt a Zsolti? Hát a Vajda András-féle ostoba zsidókról. És tessék. Pont, mint Tóta régebbi cikkében rávilágított egy hasonló dologra; valaki azt mondja, hogy a mohamedán egy kissé erőszakos vallás. Erre mit csinálnak nagy mohamedán közösségek? Vadul rázzák az öklüket, zászlókat, autókat égetnek és szent fogadásokat kötnek...

Most is éppen ez történtBeszéljünk a zsidókról egy picit. Hitler óta ez ugye egy kényes téma, annyira kényes, hogy elég sokan és jól megélnek abból, amit tettek velük. Az, hogy a középkorban Angliából, és amúgy Európa több országából már kiirtották a zsidókat, az egy dolog. Nem számít. Hitler és a nácik tettei, na az, és CSAK AZ, az elítélendő.
Szerintem meg a faji alapokon való elítélés az eleve elítélendő, nem csak egy adott korban, egy csoport való üldözése. Hanem az összes. És ebben biza benne van az is, hogy olykor-olykor, nem is ritkán, véletlenül videóra kerül, ahogy izraeli katonák, palesztin gyerekeket, hogyan kínoznak, jól látható szórakozásból. Ez is pont ugyanannyira elítélendő. Ne tegyünk már különbséget szadista emberkínzó és gyilkolók közt. Nem lesz jobb ember, aki csak egyet öl, annál, aki ezreket. Ne a zsidókat sajnálják, ha a második világháborúra gondolnak, hanem azt a sok millió EMBERT, akik ártatlanul és ÉRTELMETLENÜL haltak meg. Mindegy, hogy miként, katonaként, vagy fogolyként.
És akkor mi a zsidóság? A zsidóság alapvetően egy vallás. Pont olyan ostobaság, mint a kereszténység. És mellesleg pont annyi nagy, a világnak sokat adó zsidószármazású ember él és élt, mint mondjuk keresztényszármazású.

 

És valahogy nagyon el van fuserálva ez a világ. Láthatjuk most a válság kapcsán, hogy nem csak az etikai értékrendszere, a szelektív történelemtudása és tisztelete miatt, hanem a pénzügyi rendszere miatt is, ami most annyi szenvedést okoz sokaknak. Két idevágó történetem is van egyébként. Az egyik az, hogy nemrég olvastam egy szélsőjobboldali szórólapot, amiben szinte minden pontjával egyet lehetett (és kell is) érteni, kivéve azzal, hogy szélsőjobboldali lennék. Olyan dolgok vannak benne, hogy igenis van cigánykérdés, amit valahogy orvosolni kell. Muszáj. A segélyezés, a folyamatos és igazságtalan védelmük nem megoldás. A börtönök velük vannak tele. Hogy lehet letagadni a cigánykérdést?
A cigánykérdés felvetésén túl, olyasféle pontok voltak összeszedve, ahol a legdurvább és legnagyobb megosztottságot okozó kérdéskör a halálos büntetés visszaállítása kapcsán lehet csak, melyet ők a szórólapon támogatnának a legdurvább bűnözők esetében. Ezt én két dolog miatt ellenezném: mert épp eleget tévednek szándékosan és véletlenül is a drága bírák, ők az utolsók akiknek kezébe élet-halál eldöntésének jogát adnám. A másik meg, hogy elvből az ember általi emberi élet kioltása ellen vagyok, mert, ha sokan nem is, én értem és tudom, hogy mennyit ér egy élet. Igen, ha az én lányomat erőszakolják és gyilkolják meg, akkor jó eséllyel a gyilkos gyilkosa lennék én is, de az már régen túlhaladta a racionalitást.
Azzal a ponttal, melyben azt taglalták röviden, hogy a nagy csalóknak, adócsalóknak kemény börtönbüntetésre kéne számítaniuk, meg tényleg minden (adófizető) egyet is ért.

Hol a bökkenő? Hogy minden pont végén odaírták, hogy "Akkor ön a Jobbik szavazója".
Pedig nem. És mégis az a borzasztó, hogy a rendszer és annak magja, a főszereplői éppen azt hagyják, hogy egy szélsőséges, rasszista és amúgy gusztustalan csoporttal értsek egyet. Legalábbis bizonyos alapelveikben. Aki békét akar, és tenni is kíván érte valamit, nem elég tarkamagyarra járni, kedves miniszterúr! Most nincs tarkamagyarság, most fekete-fehérség van és pont a politikusok tehetnének ez ellen.

A másik történet a zsidóságról szól. Feltettem már magamnak fentebb a kérdést, hogy mi az a zsidóság. Azt írtam, hogy egy vallás. De akkor miért számít káromkodásnak?

Pár napja egy sportlap egyik cikkében éppen hozzászóltam egy témához. Tudni kell, hogy automatikusan kicsillagozódnak a káromkodások, amikből adódnak néha poénos helyzetek, ahhoz hasonlók, mikor valaki egy szövegben leírta a "faszén" szót, csak csillagokat láttunk belőle a szó eleje miatt. De ez még rendben van. Mikor én egy kommentbe azt a szót is beleírtam, hogy zsidó, ami abszolút odakapcsolódott, kizárólag, mint vallásként írtam le. Annak a helyére is csak négy csillag került.
Igen, mindenki tudja, hogy mi ez, automatikus rendszer kiszűri a zsidózásokat. De ez akkor is ironikus. Mocskos keresztényezni, miért lehet? Nagyon örülök neki, hogy lehet, de ha a zsidó tabu szó, akkor a keresztény miért nem? A muzulmán miért nem? Miért lehetett kinevetni azt az afrikai focistát, aki edzés után megtisztulni (törzsi vallás) ment be a folyóba, ahol is elragadta a sodrás és meghalt? Miért a zsidó vallást emelik ki ennyire? Miért azzal nem lehet viccelni, miért az a szó minősül káromkodásnak? Miért csinálnak szélsőjobboldalit, antiszemitát és rasszistát abból, aki csupán gondolkodik?

Érted, maga ez az automatikus rendszer, amit nevezhetünk fórummotornak, de éppen világpolitikának is, emeli ki például a zsidó-kérdést is. Ez emeli ki a többi vallás közül, ez az ellenvetést nem tűrő, arrogáns hozzáállás. Ez adja a zsidó (és egyéb)gyűlölet táptalajának jórészét, pontosan ez, egy kisebbség melletti ész nélküli kiállás.

Tessék ezúttal Árpádra ragadt rá: antiszemita. Mert annak _akarják_ látni. Neki tényleg csak annyit tudok tanácsolni, hogy gondolkodjon el a zsidókérdésről, nem kifejezetten magyar, de nemzetközi vonatkozásában. Miért kap az USÁ-tól kiemelt támogatást Izrael, miért van Izraelnek atombombája? Vagy nem zsidózva, kiknek is a felelőssége a világválság, ostoba emberek, rohadt fiktív papírokkal dobálózva, miért tehetnek tönkre igazi gyárakat és fejlesztéseket?
Vagy, ha már említettem, miért tabu a cigánykérdés-téma? Miért rasszizmust jelent, miért hiszik, hogy aki ezt felveti, az ROSSZINDULATBÓL, ROSSZAT akar a cigányoknak?

Ezeken rágódva tán még írhatna is egy-két vicces bejegyzést. Amit kap érte, azért se félteni, se sajnálni nem kell. Katona, teszi a dolgát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika tóta válság zsidó cigány árpád antiszemitizmus w

A bejegyzés trackback címe:

https://elakadasjelzo.blog.hu/api/trackback/id/tr17723752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása