HTML

Dupla index

Többnyire index híreket kívánok kommentálni.

Friss topikok

Linkblog

Vannak titkos ellenségeink

2008.12.22. 22:05 sanche

 

 

Mostanában nagyon felkapott téma lett a MÁV és a VDSZSZ közti kis magánháború, ami nem is érdekelné az embert, ha történetesen a csata helyszíne, az nem a mi vérkeringésünk lenne.
Tudod Te is jól, hogy a háborút mindig a kis középső szívja meg, akin folyik a harc. A győztesek meg a vesztesek bezzeg hosszútávon jól is járnak.
Ez a téma megy otthon a családok közt, mikor arról van szó, hogy a nagymama Karácsonykor hogyan látogatja meg az unokáit, a villamosmegállóban erről beszélnek a nénik a bevásárlás után, a blogok és újságírók pedig tömegével boncolgatják, hogy miért is van sztrájk olyan időben, olyan helyen, ahol az emberek rettegnek, hogy egyik napról a másikra kirúgják őket. Vannak akik nagy, boci szemeket meresztenek, hosszú szempillákat rebegtetnek és úgy teszik fel a naív költői kérdéseket, hogy tényleg megpróbálják racionális fejjel, vasutas fejjel, tökfejjel  átgondolni, hogy aki sztrájkol, milyen oka van rá. És vannak, akik csak simán anyáznak.

Az Indexen olvastam először, hogy feltörték a VDSZSZ honlapját. Nocsak, erre kíváncsi vagyok. Úgy kezdődött, hogy kiírták a címlapra, hogy a sztrájknak vége. Ez rossz vicc, gondoltam. Bár biztos nem sokan mennek föl arra az oldalra tájékozódni, de akkor is. 
Aztán olvasom tovább és azon kapom magamat, hogy teli torokból nevetek. Jó ég, ilyen szépen és korrekten fogalmazni! A legeltaláltabb szavak arra a honlapra. Annyit tennék csak hozzá, hogy az ugandai szénbányába nagyon hamar meghalna a Gaskó. Bár gyakran fantáziálok kéjesen arról, hogyan tanítanám meg a sünömnek - akit én teleltetek-, hogy a Gaskó tulajdonképpen egy nagy macskakonzerv, de végülis az a helyzet, hogy nincs ember, akinek a halálát kívánnám.
Gaskó ne csak 15 milliót fizessen vissza, hanem minden egyes forintot, amit kapott elnökként. Mindent. Mert minden egyes fillér rablás és csalás hozománya, melyre már fény is  derült. Csalás és undorító lázítás, amit csinál.

Én azt mondom, fizessék ki a MÁV alkalmazottait. Mindegy, hogy mennyire fölösleges emberek, hogy átalakítással a MÁV dolgozóinak felét el kéne küldeni, fizessük ki őket. 250 000 FT. Fejenként. 
Aztán pedig hajtsuk be rajtuk, mindegyiken a veszteséget, amit NEKÜNK okoztak. Elismerem, így lenne a legfairplayebb a játék, de ezzel nem a vasutasok járnának jól.

Azt persze látjuk, hogy miért nem lép közbe végre keményen az állam, vagyis a kormány. Viktorék megmutatták. Kiálltak a sztrájkolók mellett. A beszari hozzánemértő kormánynak meg ennyi elég is volt, hogy BIZTOSAN ne merjenek hozzányúlni a MÁV-hoz, ami itt sikoltozik, hogy gyógyítsuk meg, vagy szúrjuk le, teljesen mindegy, csak vessünk véget ennek a szenvedésnek. No mindegy, ne fájjon a fejünk ezen, nem tehetünk semmit.

Azonban, A VDSZSZ honlap feltörése után kedvet kaptam egy kis önsanyargatáshoz. Tényleg rámentem az oldalukra. Kijelentem: az önsanyargatás megtörtént. Ezt látnia kell mindenkinek. Elsőre azt hinné az ember, hogy megint feltörték a honlapot, de nem. Ez nem vicc. Igazából, amikor feltörték, az sem vicc volt, mert teljesen komoly dolog. De ez. Másolom, mert muszáj látni:

"Vannak titkos támogatóink. A győri vezénylő - bár nem sztrájkol - úgy irányította a dolgozókat, hogy minél kevesebb vonat mehessen el. Ezt úgy érte el, hogy hajnali négykor egy sztrájktörőt elküldött Veszprémbe, aki 10 órakor ért vissza, ezzel le is telt a szolgálati ideje. Egy kilőve.

Egy másik sztrájktörőt felküldte Kelenföldre, aki viszont csak Komáromig tudott visszajönni, mivel onnan már nem volt Győrbe közlekedő vonat. A végén az első hajnali vonattal sikerült neki a visszatérés, ezzel a kanyarral neki is letelt az ideje. Így az öt sztrájktörő közül kettőt rögtön diszkvalifikált a vezénylő. A másik három itt tingli-tanglizott a Flirtökkel, utasok nélkül – tájékoztatott győri vezető ügyvivőnk.

A tegnapi szarvaspörkölt után a mai paprikáskrumpli is ízlik a sztrájkolóknak: ma tizenkilencen jelentkeztek fel szolgálatra, közülük kilencen sztrájkolnak. De nem minden az, aminek látszik, hiszen a várakozásoktól eltérően mégse tízen dolgoznak, csak heten tudtak érdemben kibontakozni: van ugyanis közöttük három jegyvizsgáló, akik önállóan nem végezhetnek munkát, ők a vezető jegyvizsgálókkal együtt rohangálnak jelenleg is az országban."

 

Kedves Hölgyem és Kedves Uram! Vagy sztrájkoljon jogtalanul és feszítse tovább a húrt, mely az önök fejét fogja levágni, amint elszakad (rövidesen). Vagy dolgozzon becsületesen. De ez, hogy a dolgozó szabotál... Ilyen létezik a világon? Na neee!

Én tényleg nem kérek sokat a MÁV vezetőségétől, megértem, hogy amíg az impotens kormány és saját hatalmán kívül semmi nemérdeklő ellenzék miatt elég erősen meg van kötve a keze. De annyit csináljanak már, hogy ezt az embert kirúgják! És legyen ennek híre. Mert ilyen nincs. Ez még annál is nonszenszebb, hogy valaki jogtalan pénzt követel. Ez bűncselekmény. Szándékos károkozás. És akkor még ezzel egy hivatalos honlapon dicsekednek is. Döbbenet.

Mondom, kedves MÁV vezetőség, tessék lépni. A jogállam nem azért jogállam, mert vannak, akiknek mindenhez van joguk és vannak, akiknek semmihez. Tévedés. Ideális jogállamban a dolgozók nem rabszolgák, hanem fix bérért, fix munkát végeznek, közös megegyezéssel. A vezetőség és az alkalmazottak közt van párbeszéd. Mindkét félnek egyetlen érdeke, hogy a vállalat irányvonalának megfelelően elérjék a kitűzött célokat.

Sajnos itt, ma ez csak egy idea.

 

Szólj hozzá!

Címkék: index politika máv sztrájk csalás vdszsz gaskó

A bejegyzés trackback címe:

https://elakadasjelzo.blog.hu/api/trackback/id/tr41837441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása